18 Mart Çanakkale Zaferi

Şan, Şeref, Tarih “Bizim Çanakkale”


Aziz milletimizin, ebedi bekası ve hürriyet hakkı için tarihin akışını değiştirdiği Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümüne ulaşmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Şanlı mazisi boyunca istiklali ve istikbali uğruna ödediği bedellerle ulusumuz, her daim kararlılığını ve iradesini ortaya koymuştur.

Adını tarihe altın harflerle yazdıran ve sancağını düşürmeyen 57. Alayı, savaşın seyrini değiştiren Nusret Mayın Gemisi'nin karanlık sulardaki üstün teşebbüsünü, Gelibolu ve Conkbayırı'ndaki şanlı direnişi, milletin onurunu bir hamlede sırtlayan Koca Seyit'i ve daha nice kahramanlıkları unutmak hiçbir zaman mümkün olmayacaktır.

Vatanımızı, istiklâlimizi müstesna cesaretlerine borçlu olduğumuz aziz şehitlerimiz, dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum!" sözü, Türk iradesinin istiklâl uğruna nelerini feda edebileceğinin, yüreğindeki imanla neleri başarabileceğinin en net göstergesi olmuştur. Vatan evlatları, bu sözde kendi iradesinin tecellisini görmüş ve korkusuzca şehadete yürümüşlerdir.

Çanakkale' de kıyama kalkan neslin aziz ve kutlu hatırası, sonsuza kadar bu topraklarda muhafaza edilecektir. Evlatlarımız, ecdadından aldığı bu emaneti baş tacı edecek, gururla taşıyacaktır.

Bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadeleye iştirak eden büyük Türk ordusunun kahraman mensuplarını ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi