BESTE Projesi Nedir?

Burdur'da Etkin Sürdürülebilir Tamamlayıcı Eğitim Projesi’nin (BESTE) kapsamı; “İl genelinde anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ve özel eğitim okullarının tüm kademelerinde yürütülecek bilimsel, akademik, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetleri planlamak ve bu kapsamda eğitimde nitelik ve kaliteyi arttıracak çalışmalarla ilgili sürecin planlaması, yürütülmesi, izleme ve değerlendirmesinin yapılmasını içeriyor.
Proje ile öğrencilerimizin gelişimine yönelik tüm alanlar desteklenerek; ulusal ve uluslararası platformlarda Burdur’u üst sıralara taşımak, akademik başarı grafiğini yükseltmek ve böylece Burdur’da eğitimde kalite ve niteliği arttırmak hedefleniyor.
Projenin en önemli amacı ise, öğrencilerimizin eğitime olan ilgilerinin artırılması ve eğitim öğretim sürecine anlamlı katılımlarının sağlanması; okul ortamlarının ve öğrenme süreçlerinin iyileştirilmesi; akademik ve meslekî yönden ilgi ve istidatlarına göre öğrenim görmelerinin sağlanması; beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı bir şekilde millî, mânevî, ahlâkî, insânî ve kültürel değerleri benimsemiş bireyler olarak yetişmelerini sağlamak.

15-01-2024