Cumhuriyetimiz 100 Yaşında

Cumhuriyetimiz 100 Yaşında.


Demokratik idarenin tam ve mükemmel bir ifadesi olan ve aynı zamanda halkın gelişimini ve yükselişini sağlayan Cumhuriyetimizin 100’üncü kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururu ve mutluluğu içerisindeyiz.

Cumhuriyetin ilanı, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Cumhuriyet, bizim için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi, toplumsal ve siyasal değişim projesi, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesidir.  

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugüne, bölünmez vatan toprakları üzerinde, ay yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında, tek millet olarak yaşama uğrunda her şeyini feda edebilme anlayışına sahip olduk, bu ruhu tüm benliğimizde hissetmeye ve yaşatmaya devam edeceğiz.

Cumhuriyet, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bağımsızlık, hak, hukuk ve adalet ruhuyla kurulmuştur. Bir uygarlık projesi olan Cumhuriyet özgürlüğün, bilimin ve aklın taşıyıcısı; ulus egemenliğinin teminatıdır. O sadece bir yönetim şekli değil, çağdaşlaşmanın, modernleşmenin, geleceğin, aydınlığın temsilcisi ve bizi birbirimize bağlayan, bizi bir arada tutan bir idealdir.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yıldönümü vesilesiyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyoruz.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi